post

Enduro SM Flyttas

Enduro bike rider

Det svenska mästerskapet i Enduro kör igång den 23:e maj, detta har varit bestämt sedan länge, men det blev lite oro i Enduro kretsarna när det blev uppenbart att SM-premiären stoppades av länsstyrelsen i Bollebygd.

Detta strul berodde på att Bollekollen SK inte fick tillstånden att använda sig av markerna där premiären skulle ta plats. Hur detta kom sig är fortfarande okänt, men en sak stod inom kort klart: premiären kommer ändå att ske den 23.e, men den kommer istället att arrangeras av Falköpings MK.

Samordnaren för Knobby Swedish Enduro Championship, Marcus Frändén, skriver att det kommer för en chock för alla och att de arbetat intensivt under de närmaste dagarna för att kunna hitta denna lösning.

Bollekollen SK var naturligtvis även mycket besviken av beslutet, men de hoppas fortfarande kunna komma tillbaka nästa år som arrangören av Enduro SM 2016.

Trots ett sådant kort varsel kommer Falköpings MK fortfarande kunna köra på sitt ordinarie område, men allt detta betyder att det kommer att vara en något annorlunda SM-tävling. Alla förare kommer att kunna köra ett par prov per varv och provtiden förväntas att bli i området de normalt sett brukar vara, kanske till och med lite lägre. Dock så kommer både transporterna och totaltiden att vara betydligt kortare.

Man har även gjort valet att dela upp tävlingen i två delar: Bredd/VRM och Dam kommer att köra sitt under förmiddagen och SM/JSM kommer att ta plats på eftermiddagen.

Frändén uttrycker sin tacksamhet för att Falköpings MK tar sig på uppdraget och på så kort tid dessutom, han tror fortfarande att det kommer att bli en bra start på säsongen, alla är engagerade i att det ska bli så bra som möjligt.

Det står även klart utifrån ett pressmeddelande från Knobby Swedish Enduro Championship att den första deltävlingen kommer att köras utan krav på körkort.

För att se om något av dessa kommer att påverka oddsen för toppförarna kan man besöka bettingsajter online. Dessa förare är ju mycket rutinerade och har kört på många av landets banor, men man vet aldrig hur vissa kommer att reagera på något som detta.