post

Motorcykel som hobby

motorcykel

Det finns många olika sätt man kan ha motorcykel som hobby. Du kanske tycker om enduro eller cross, eller så kanske du helst av allt vill glida runt på din Harley Davidson och njuta av vinden i håret. Oavsett vilken typ av motorcykel du har som hobby, kan du säkert vittna om att den kostar en liten slant. Men hellre betala en slant till något som är roligt än att lägga pengar på saker som inte ger dig något tillbaka.

Enduro har vi tidigare avhandlat i en artikel. Där hittar du motorcykelsporten som tänjer på gränserna för din uthållighet och utmanar dig på otaliga underlagsvariationer. Här måste du kunna hantera din mc inte bara bara på stigar och leder utan även över besvärlig terräng och blöta hål till exempel.

Roadracing körs med landsvägsmotorcyklar och körs oftast på säkrade banor, på asfalt, med snäva kurvor och långa rakor. Roadracing körs i tre klasser i MotoGP. Moto3, Moto2 och Moto GP. Här avgörs mästerskapet utav 17 tävlingshelger världen över. Vinnaren tar hem Grand Prix titeln.

Entusiaster finns inom alla mc grenar och de som utmärker sig mest är de som tycker om att glida runt på sina glidar motorcyklar. Ett av de största märken som finns är just tidigare nämnda Harley Davidson, HD. Det många tänker på när man säger HD och om de som åker dessa vidunder, är först och främst mc gäng med västar och bandanas. Ett rykte som tagit sig.