post

Olika typer av motorcyklar

motorcykel

Sedan de först gjordes har motorcykeln varit något av ett ikoniskt färdmedel då det ofta förknippas antingen med frihet eller med fara beroende på vem man frågar. Med tiden så har det dock kommit fram en större mängd variationer.

Lätta och tunga motorcyklar är vad man vanligast hör talas om. Dessa bruka ha de typiska dragen som en motorcykel eller en tyngre moped kan ha. Man sitter oftast med själva motorcykeln mellan benen. En Lätt variant har oftast strax under 15 hk med en effekt som inte överstiger 0.10kW per kilo. De tyngre har en effekt på över 70 kW med en effekt som överstiger 0,20kW per kilo.

Crossmotorcyklar är de andra och dessa är vad man oftast förknippar med sporter som Motocross. Dess är mycket populära bland ungdomar som oftast tävlar med dessa två hjuliga fordon.

Glidare är nog en av de mest ikoniska typerna utav en motorcykel då dessa är designade efter Harley Davidssons motorcyklar. Det är ofta dessa typer av motorcyklar man får se i filmer som ska utspela sig under 1940-50 talet.

Choppers är den andra ikoniska typen som man förknippar ofta med stora tuffa män i läder eller denimkläder. Dessa är ofta en del utav Biker kulturen. De skiljer sig mycket ifrån de andra typerna då man sitter generellt lägre ner med styret högre upp och framhjulet förskjutet en bra bit framför.

Sportmotorcyklar är den mest vanligaste typen och de är designade för snabbhet och stil. Det är ofta dessa motorcyklar man ser köra i högre hastigheter längs med motorvägar och inte helt ovanligt så är föraren iklädd en heltäckande skyddsdräkt och simpel hjälm.