post

Skydd för motocrossåkare

Som motocross åkare så är skydd det viktigaste du tar på dig. Hjälmen är en bra livförsäkring men även andra skydd kommer att rädda dig de gånger du kommer att köra omkull. För att köra omkull det kommer du att göra oavsett om du är nybörjare eller kört ett tag. Det är viktigt att du har de skydd som behövs för att du inte ska bli allvarligt skadad.

Motocross är en tuff sport och det kommer förr eller senare att hända något som gör att du kör omkull. Då är det viktigt att du har rätt skyddsutrustning på dig. Här hittar du det du behöver för att kunna utföra din motorsport säkrare. Även om det är skoj att åka hoj så finns det ett antal risker med detta. För att man ska minimera skador så gäller det att du använder dig av fullgott skydd. Detta är viktigt för din säkerhet.

Innan du tar på dig dina crossbyxor och tröja så ska följande tas på inunder allt som du tar på dig. Armbågsskydd, axel- och bröstskydd, ryggskydd, njurbälte, knä- eller benskydd är det som ska på innan du klär dig med din yttre crossklädsel. När allt detta är på så är det crosstövlar, glasögon och hjälm som ska på. Sist kanske crosshandskarna åker på. Nu är du klädd för att säkrare kunna åka och ha skoj på crossbanan.