Viktigt att ha en bra fysik inom all sorts motorsport

motorsportförare

Det spelar ingen roll om du sitter på någon form av hoj eller inuti en bil när du utför den motorsport som ligger just dig varmast om hjärtat. Vilken motorsport det än handlar om gäller det att vara bra tränad för att kunna ge sitt yttersta och uppnå optimala resultat.

En del människor tror tyvärr och helt felaktigt att man inte behöver vara speciellt vältränad som motorsportare av vissa specifika slag. Medans man har relativt bra insikt i att man behöver ha en bra fysik som crossförare så förstår man inte att man även behöver ha det inom vissa bilsporter, då man enligt dem ”endast sitter ner i bilen och styr”, något som de tror inte kräver alltför mycket av föraren rent fysiskt. De som själva kört ett längre lopp i en bil vet hur påfrestande detta kan vara och att man inte kommer att göra alltför bra ifrån sig utan goda kroppsliga förberedelser. Det ÄR verkligen av stor vikt att den som sysslar med motorsport är i fysisk god form, vilken sport det än handlar om, vare sig ni som tvekar väljer att tro det eller inte.

Träning som är viktig

När vi nu, en gång för alla, kommit fram till att samtliga som utövar någon form av motorsport behöver vara i god fysisk form, tänkte vi även passa på att belysa hur man väl tar sig dit. Som i många andra sporter handlar det om en blandning av både tyngre styrketräning med diverse träningsredskap och kroppsliga övningar, samt konditionsmässig träning där man exempelvis tar sig för att spring eller simma. Styrketräningen gör att du bär upp din egen kropp på ett helt annat sätt och klarar av en del påfrestande element på ett betydligt bättre sätt, medans förbättrat kondition hjälper dig att kunna hålla ut under ett längre lopp och även att vara mer alert under detta.